top of page
Massage tijdens je zwangerschap

Je zwangerschap is een belangrijke en unieke periode in je leven. Er groeit nieuw leven in je buik en je wilt zo goed mogelijk zorgen voor jezelf en je kindje. Ontspannen en voldoende rust nemen is dan heel belangrijk. Massage kan je helpen ontspannen. Het geeft je tijd voor jezelf, een rustmoment.

Een zwangerschap is ook een enorme belasting voor je lichaam die gedurende negen maanden toeneemt. Vooral de spieren in je rug, bekken en nek/schouders krijgen het flink te verduren. Massage helpt je spieren te herstellen van deze belasting. Ook kan massage vochtafdrijvend werken als je vocht vasthoudt en het kan je helpen bij de voorbereiding op de bevalling.

De zwangerschapsmassage kan gegeven worden in buikligging, maar ook in zijligging op een massagetafel. Dit is afhankelijk van je wensen en voorkeuren. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van massage-olie met etherische oliën die toegestaan zijn tijdens de zwangerschap. De duur van de massage kun je af laten hangen van je zwangerschaps-termijn en wensen. Zo kun je optimaal genieten en ontspannen.

Ook in de periode na de bevalling heeft je lichaam het zwaar. Na negen maanden zwangerschap is daar de bevalling geweest en dan volgt een periode waarin je lichaam weer een nieuw evenwicht zoekt. Spieren worden op een andere manier belast en vergeet de belasting van het dragen en voeden van een kindje niet. Regelmatig komen vrouwen daarom ook na de zwangerschap om gemasseerd te worden om het lichaam te ondersteunen en herstel te bevorderen

Bij forza is het ook mogelijk om haptonomische zwangerschapsbegeleiding te volgen. Kijk voor meer informatie hierover bij haptonomische begeleiding...bij zwangerschap.

bottom of page