top of page
Haptotherapie

Vanwege long-covid klachten kan Hanneke geen massages uitvoeren. Haptotherapie en haptonomische begeleiding vindt wel plaats, maar kent een wachtlijst. Informeer gerust naar de mogelijkheden en termijnen.

Haptotherapie is gericht op mensontwikkeling. Dat wil zeggen dat we niet enkel een oplossing voor je probleem zoeken, maar dat we jou als persoon centraal stellen. We gaan samen je mogelijkheden verkennen en uitbreiden zodat je beter in staat bent verschillende posities in te nemen en probleemsituaties kunt hanteren.  

Tijdens de intake krijg je zicht op waar je nu staat. Deze intake bestaat uit drie sessies van een uur waarin ik door middel van gesprek, de positiebepaling en de aanraking jou op verschillende manieren ga ontmoeten. We ontdekken je patronen, zien hoe je de wereld tegemoet treedt en hoe je reageert op de wereld om je heen. Hoe ga je om met grenzen? Wat zijn je kwaliteiten en wat wil je nog ontwikkelen? Hierna maken we samen een begeleidingsplan zodat we gericht kunnen werken en weten wat je wilt bereiken op korte en langere termijn.  

Daarna gaan we in sessies van 45 minuten door middel van ervaringen werken aan je doelen. We plannen de afspraken wat verder uit elkaar dan bij de intake zodat je voldoende tijd hebt om je ervaringen een plaats te geven in je dagelijks leven. Ook staan we regelmatig stil bij je doelen en om deze te evalueren. Afhankelijk van je vraag en ontwikkeling bepalen we het aantal sessies dat wenselijk is.   

Haptotherapie kan je helpen in veel verschillende situaties, zoals:

- bij problemen op je werk, overbelasting, burn-out of het maken van keuzes

- bij problemen in de relatie met anderen

- bij het leren omgaan met grenzen

- bij het leren kennen van je gevoelens, je onzekerheden of hooggevoeligheid

- bij rouw na het verlies van een dierbare of een scheiding

- bij disbalans wanneer je het gevoel hebt niet in balans te zijn of bijvoorbeeld veel

   meer voor anderen zorgt dan voor jezelf

- bij ziekte en pijn

- bij de overgang naar een nieuwe levensfase en het vinden van je nieuwe balans

Je bent van harte welkom om contact op te nemen. Mocht je twijfelen of haptotherapie iets voor je is, vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan waarin we elkaar kunnen ontmoeten. We kijken dan samen of deze manier van begeleiden past bij je vraag en bij jou als mens.  

bottom of page