Referenties

"De benadering van Hanneke voelde voor mij erg goed. Ze laat je jezelf zijn, maar zet je wel aan tot denken en bewust voelen. Dit door gesprekken te voeren, situaties na te bootsen of een aanrakingsoefening te doen. Ik kan duidelijk voelen dat ik weer als mezelf in het leven sta, na een tijd mezelf kwijt te zijn geweest. Wat een heerlijk gevoel, ook door af en toe eens anders dan je normale denkpatroon te denken. Voor iedereen een aanrader!"

N (haptotherapie)

"Ik kom hier omdat ik hier niet alleen maar hoef te graven in het verleden, maar kan bespreken waar ik nu tegenaan loop en daar meteen handvatten voor krijg zodat ik er wat mee kan doen."

A (haptotherapie)

"Ik heb even geaarzeld voordat ik Hanneke benaderde om een afspraak te maken. Haptonomie leek mij zweverig. Gelukkig was er de mogelijkheid tot een kennis-makingsgesprek en daar kon ik al snel mijn idee bijstellen. Ik voelde me direct prettig bij Hanneke in haar praktijk.
Mijn hulpvraag lag in het omgaan met de vele ‘ballen die ik hoog moest houden’, nee durven zeggen en keuzes maken. Tijdens de verschillende behandelingen heeft Hanneke me op verschillende manieren laten ervaren hoe ik me in bepaalde situaties opstelde of voelde. Door hier vervolgens over te praten en na te denken, kon ik patronen doorbreken.
Na ruim een half jaar kan ik zeggen dat het me veel heeft gebracht en dat ik erg veel aan de behandelingen heb gehad. Ik weet nu beter waar mijn grenzen liggen en hoe ik daar mee om kan gaan. En behalve dat de behandelingen erg nuttig waren, heb ik het ook altijd erg gezellig gevonden!"

M (haptotherapie)

"Begin dit jaar startte ik een traject bij Hanneke; ik had het gevoel dat ik niet langer wist wat ik wilde en me liet leiden door anderen of door situaties. Meer terug naar mijn gevoel, dat wilde ik graag. Misschien wat vaker NEE zeggen? Enkele gesprekken en oefeningen volgden. Wauw, dit pakte voor mij ontzettend goed uit! Ik kon in situaties steeds beter aanvoelen wat ik wilde en bewust keuzes maken. En dus ook kiezen voor 'nee, dat is niet voor mij of dat wil ik niet'. Hanneke is een prettige therapeut: ze is eerlijk en durft je een spiegel voor te houden. Ik kan weer verder!"

E (haptonomische begeleiding)

"Zelfreflectie, eigen ontwikkeling, mindfulness en zelfverdieping houden mij bezig de laatste jaren. Ik heb de neiging om alles goed te willen doen en alles onder controle te willen houden. Dat gaat natuurlijk niet. Soms maakte ik keuzes die niet klopten met mijn buikgevoel. Dat resulteerde in fysieke en psychische klachten. Ik wilde leren om beter los te laten en beter voor mezelf te zorgen door onder andere minder hooi op mijn vork te nemen. Tegelijkertijd gebeurde er heftige dingen: 2 jonge dierbare mensen overleden. Door de gesprekken en sessies met Hanneke heb ik geleerd om beter naar mijn intuïtie en buikgevoel te luisteren. Ook kan ik beter omgaan met de verdrietige gevoelens die volgen op heftige gebeurtenissen. Ik zoek nu bewuster ontspanning en hoef niet meer constant in beweging te zijn. Niets doen mag ook. Door meer ruimte in mijn agenda toe te laten voel ik me beter in balans. Ik kan beter prioriteiten stellen en keuzes maken en heb eindelijk meer rust gevonden."

A (haptotherapie)