Shantala babymassage

Deze vorm van babymassage is afkomstig uit India. Babymassage is een unieke manier van contact maken met je kind. Hierbij komt je kindje tot rust, de groei en ontwikkeling worden gestimuleerd en je legt een basis voor veiligheid en vertrouwen. Je kijkt goed naar je kindje en stemt af op wat het nodig heeft.

Babymassage is geschikt voor alle kinderen. Tijdens de cursus wordt gewerkt met kinderen van 6 weken tot 7 maanden (bij aanmelding). In deze periode blijft je kindje goed liggen en heeft het de meeste rust om de massage te ontvangen. Eenmaal geleerd kan de massage jarenlang geven worden. Bij speciale vragen kan ook eerder begonnen worden met de cursus, afgestemd op de behoeften van je kindje.


Babymassage kan ook heel goed ingezet worden bij huilbaby's, kinderen met buikkrampen, onrustige baby's of adoptiekinderen. Ook voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking is babymassage (ook op oudere leeftijd) zeer geschikt.


De cursus babymassage kan gevolgd worden door ouders, maar ook door grootouders of andere verzorgers zoals gastouders, oppas of medewerkers van bijvoorbeeld kinderdagverblijven. Er wordt individueel gewerkt in de praktijk of bij je thuis. In drie bijeenkomsten van een uur kun je je de massage eigen maken. Ook zijn er altijd poppen aanwezig zodat je partner mee kan oefenen of je kindje rust kan krijgen als het dat nodig heeft. Op aanvraag kan er gewerkt worden met een groepje van maximaal 4 baby's als je de cursus samen met anderen wilt doen. Je krijgt een cursusmapje en maakt gebruik van etherische olie die speciaal op baby's is afgestemd. 

 

Ik werk niet met vastgestelde cursusdata. Als je interesse hebt, neem dan contact op. Samen gaan we kijken wat de vragen en mogelijkheden zijn en welk tijdstip het beste bij jou en je kindje past.